Lgosts
		
		
			
				BIO Barley Grass - Lgost - mregtelent 
		 
		
			
				A zldrpa rendkvl hatkonyan lgostja szervezetnket, ami hatsra helyrellhat testnk sav-bzis egyenslya, mely egszsgnk egyik legfontosabb alappillre. A lgosts egyik jtkony hatsa a sok kzl, hogy lekti a felesleges gyomorsavat, gy enyhtheti az ehhez kapcsold panaszokat. 
		 
		
		
		
			
				A szervezet mindig egyenslyra trekszik 
		 
		
			
				A klnbz savat termel vagy bzikus hatsokra az lettel ssze nem egyeztethet szintet is elrhetn a vr vegyhatsa, ha a szablyoz mechanizmusok nem lpnnek kzbe s nem akadlyoznk meg azt. 
		 
		
			
				Ha a szervezet hossz idn keresztl nem kpes megszabadulni a nagy savmennyisgtl, akkor sajt tartalkaihoz nyl, s bizonyos svnyi anyagokat, gy – a savak semlegestse cljbl – kalciumot, magnziumot, kliumot, ntriumot von el a „szervezettl”, leginkbb a csontokbl. 
		 
		
		
		
		
		
		
		
		
		
			
				Mi okozhat savasodst a szervezetben? 
		 
		
			
				Az egszsgtelen, egyoldal tpllkozson kvl a szervezet savasodst okozhatja: 
		 
		
			
				mozgshiny (de a tejsavtermelssel jr izomtevkenysg is), 
		 
		
			
				mindennapi egyoldal idegi megterhels (stressz), 
		 
		
			
				radiklis tpllkozsi divatirnyzatok, sztrditk, 
		 
		
			
				koplals (a fehrjbl nyert energia ketosavak felszaporodsval jr), 
		 
		
			
				tl sok savkpz lelmiszer, savas italok, 
		 
		
			
				hnys, hasmenses llapot s betegsg (tlnyoman lgos anyagok tvozhatnak a szervezetbl), 
		 
		
		
		
			
				koffein (kv, tea, klaflk, kaka, csokold), 
		 
		
			
				szmos betegsg (pl. diabtesz, allergia, kszvny), 
		 
		
			
				bizonyos gygyszerek (pl. vzhajtk). 
		 
		
			
				gyakran nem gondolunk arra, hogy a fogykra szintn savasodst eredmnyezhet, hiszen a zsrtartalkok bomlsakor savas anyagcseretermkek kpzdnek. 
		 
		
		
			
				Teljes rls gabonaflk kzl: a hajdina s a kles. 
		 
		
			
				Zldsgek ltalban (kivtel a savast hatsak): brokkoli, burgonya, cukkini, hagyma, fokhagyma, kposztaflk s minden zld nvny, gy pldul a spent igen ers lgost hatssal br. Karalb, padlizsn, paprika, paradicsom, uborka (szintn ers lgost zldsg), zldsaltk (endvia, fejes salta stb.). 
		 
		
			
				Gymlcsk (szinte minden, kivve az fonya, a szilva): alma, anansz, citrusflk (mandarin, narancs, citrom), cseresznye, grgdinnye, krte, mlna, mang, meggy, papja, srga- s szibarack, szeder, szl. 
		 
		
			
				Hvelyesek kzl a zldbab s a bors. 
		 
		
			
				Olajos magvak: mandula, slt gesztenye. 
		 
		
		
			
				J hatssal brnak tovbb: a mk, a fahj, valamint a tej s a nem tl zsros tejtermkek (natr joghurt, kefir). 
		 
		
			
				Taln nem meglep, de az anyatej is ersen bziskpz hats. 
		 
		
		
			
				Hsok (baromfi, marha, serts) – s ltalban a nagy mennyisg llatifehrje-bevitel. 
		 
		
		
		
			
				Tejtermkek: sajtok, krmsajtok, tartstott tej, vaj. 
		 
		
		
			
				Hvelyesek: szraz bab, lencse. 
		 
		
		
		
			
				Gymlcsk kzl: fonya, szilva, valamint az sszes tartstott gymlcs (cukorral eltett befttek, kandrozott ksztmnyek). 
		 
		
		
			
				Olajos magvak: di, mogyor, pisztcia. 
		 
		
		
		
		
		
	 
 
	  
	         
		 
	        
	        |