4. rteg
2 dl tejszn
5 dkg porcukor
Tetejre kb. 5 dkg reszelt csokold
A darlt kekszet sszegyrom a cukorral, a margarinnal s egy kevs tejjel. Csak annyival, hogy linzertszta kemnysg legyen. Egy kzepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pie formba egy kevs darlt kekszet szrok, hogy ne ragadjon le, s belenyomkodom a keksztsztt.
A trt, ha nagyon darabos mixelrddal krmestem, sszekeverem a porcukorral, a vanlis cukorral, majd a habb vert tejsznnel s a kekszre simtom.
Az Aranka krmport a tejjel egy elektromos habvervel j sokig keverem. Minl tovbb keverem, annl kemnyebb krm lesz belle. Ezt a trkrm tetejre simtom.
A tejsznt felverem a porcukorral s a vanlis krmre kenem, s a htbe teszem tlalsig.
Megjegyzs: a tetejre tejszn helyett mindenkppen Hullalt (cukrszhab) teszek, gy biztos megtartja formjt s az llagt. (Ha tejsznt hasznlok, egy kis zselatint vagy habfixlt keverek hozz.)
Andi tlete: a kekszes rteg re baracklekvrt ken gy mg finomabb s piknsabb lesz