Zebra kocka sütés nélküli!!!!
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsi
a tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb. 3 dl tej
a krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál olaj
Először a krémet készíted el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára kevered a tejjel, hozzáadod a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöd. Ha kihűlt, ízesíted a vaníliával, a cukorral és elkevered a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozod annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjál. Három részre osztod és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtasz belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezed, erre kened a krém felét, ráteszed a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befeded.
Gőz fölött megolvasztod a csokoládét az olajjal és rákened a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszed, majd kockára vágva tálalod.
|