Sajtos túrós pogácsa
Hozzávalók
-
50 dkg liszt
-
50 dkg margarin
-
50 dkg túró (sovány)
-
3 dkg só
-
1 csom. sütőpor
-
20 dkg sajt
-
2 db tojás
Elkészítés
50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
( tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )
Nem elírás, a túró, a margarin s a liszt 1-1-1 arányban van, nem lehet elrontani, biztos a siker!
Állj neki nyugodtan, nagyon jól bevált recept!/Igen, nem elírás, a túró, a margarin,s a liszt 1-1-1 arányban van/ nem lehet elrontani, biztos a siker.
|